Situácia vo FN sa stabilizuje, lekári začali podpisovať zmluvy

05.12.2011 Trenčín

Trenčín 5. decembra (TASR) – Situácia vo Fakultnej nemocnici (FN) v Trenčíne sa začína stabilizovať, lekári začínajú podpisovať pracovné zmluvy. TASR informovala námestníčka riaditeľa FN Terézia Drobná.

\"Niektoré oddelenia idú v riadnom režime, niektoré poskytujú len akútnu starostlivosť, pretože neboli plánované zákroky, keďže sa nevedelo, čo bude. Ale postupne sa to dostáva do normálu,\" povedala Drobná.

Ako dodala, lekári, ktorí ukončili práceneschopnosť, postupne chodia a podpisujú nové zmluvy. \"Zmluvy sme pripravili už cez víkend, predstaviteľ Lekárskeho odborového združenia ich skontroloval a lekári ich dnes už od rána začali podpisovať,\" doplnila Drobná s tým, že zmluvu dnes nepodpíše jedna lekárka, ktorá je skutočne chorá a druhá, ktorá ošetruje člena rodiny s ovčími kiahňami. Ostatní lekári by mali nové zmluvy podpísať.

Vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne dalo výpoveď 144 lekárov, 122 ju stiahlo. Výpadok 22 lekárov, ako aj ďalších, ktorí výpovede stiahli, spôsobili FN problémy, väčšina oddelení poskytovala vo štvrtok, v piatok a počas víkendu (1.- 4.12.) len akútnu lekársku starostlivosť.
 

Vyberte región